Ulica Njegoševa br. 50
81000 Podgorica, Crna Gora
+382 69 215 649
info@tamaraluma.com
Meni
Dobrodošli na web sajt 'Tamara Luma'

Atelje 'Tamara Luma', otvoren je prvi put 2007 godine u Cortoni, malom toskanskom gradiću u Italiji, pod nazivom ‘Tamara, la bottega delle scarpe’. 

 

Kotoranka, Tamara Pelević, nakon završenih studija modelarstva i dizajna cipela u prestižnoj školi “Polimoda” u Firenci 2002 godine, i stažiranja u fabrici 'Sutor Mantellassi' u Bolonji, odlučuje se na izučavanje tradicionalne ručne izrade ženskih cipela. Njeni učitelji su zanatlije iz Rima, Mario i Oracije, koji je nesebično uče tajnama zanata. 2007 godine Tamara otvara atelje, čije je prvobitno ime bilo 'Tamara, la bottega delle scarpe', u kome se, po želji i mjeri klijenata, pružaju usluge izrade ženskih cipela. 

 

Klijentelu, koja posjećuje atelje, čine žene iz različitih zemalja svijeta, a sve na istovjetan način hvale i cijene Tamarin rad. Nakon 3 godine uspješnog rada, i 14 godina života u Italiji, postojbini mode i zanatstva, Tamara odlučuje da se vrati u svoju rodnu Crnu Goru. 

 

Novi atelje se nalazi u Podgorici i otvoren je 2011 godine pod novim imenom 'Tamara Luma'. Pored orginalnih i unikatnih modela obuće, asortiman je proširen i torbama, kaiševima, šeširima i narukvicama. 

 

U ljetnjem periodu u ateljeu se mogu pronaći udobne i maštovite sandale. U izradi se koriste se materijali kao teleća i jareća koža, kožni đon i kožna okrajina, a nabavljaju se iz Italije, iz regije Toskana. To su prestižni materijali koji omogućavaju udobnost, dugotrajnost, higijenu stopala, upijanje znoja, otpornost na vodu i minimalnu težinu. 

 

Usluge se obavljaju profesionalno i odgovorno,a krajnji cilj je zadovoljna klijentkinja, koja napušta atelje u udobnim i kvalitetnim cipelama. 

 

Cekamo Vas. 

Naša lokacija
Kontakt podaci
Ulica Njegoševa br. 50
81000 Podgorica, Crna Gora
+382 69 215 649
info@tamaraluma.com